Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

11.2.2012 Lauantain ohjatut

Viima oli edellisillan treeneistä vähän turhan nihkeä (vauhditon), että sen kanssa tehtiin vain eka treeni eli kiihdytysharjoitus kolmella hypyllä. Muutama toisto näitä ja  yksi takaaleikkauskokeilu – ei ollut riittävästä vauhtia/irtoamista. Viima pääsi lepäilemään ja tehtiin loput treenit Myryn kanssa.

Myryn treenit

1. Kohtikäännös

  • Ensin DOL x1 ja DOR x3 sisältäen toisen kädenvaihdon. Näissä pyrin keskittymään siihen omaan liikkumiseeni ja askeleisiin. Menivät paremmin kuin eilen.
  • Sitten kokeilu, jossa toisen kädenvaihdon jälkeen tehdään uusi kohtikäännös (DOL x2). Tässä pitää ehtiä siirtyä seuraavalle esteelle, ja tilaa esteen eteen on hyvä jättää. Haastavaa oli, joten tätä pitää työstää lisää treeneissä ;)

2. Takaaleikkaus

  • Lähtötilanne se, että ekalta hypyltä on 90 asteen käännös kahdelle hypylle, joiden välissä tehdään takaaleikkaus ja 90-asteen käännös hypylle.
  • DOL/DOR x2. Jostain syystä DOL oli tällä kertaa vaikeampi. Tässä harjoituksessa koira pitää suoristaa, kun se laskeutuu ekalta hypyltä, ja vasta suoristuksen jälkeen voi aloittaa takaaleikkauksen diagonaalilla. Selvää on, että tässä harjoituksessa koiran pitää irrota ja olla ohjaajaa edellä, muuten vauhti pysähtyy, jos ohjaaja pysähtyy odottamaan koiraa leikatakseen takaa (näin kävi kerran).