Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

11.2.2010 Viiman 9v-synttäritreenit

Minitreenailtiin Petikossa, ja Viima pääsi heti työskentelemään. Alkuun tehtiin hieman hallittavuutta (ihan ok), ja sitten lähdettiin etsimään. Tarkoitus oli mennä tien vierustaa kytkettynä ja sitten bongata tien vierestä joitain metrejä metsän puolelle kadonnut maalihenkilö (kiertänyt edempää takaisin, ettei suoraa jälkeä). Hyvin Viima tomerana bongasi hajun ja lähti puskemaan lumihankeen ja aloitti sitten ilmaisun.

Otettiin vielä toinen, jossa edettiin kauemmaksi tietä pitkin ja palattiin sitten takaisin päin, kun maalihenkilö oli edennyt edellisestä paikasta viistosti syvemmälle metsään. Hyvin Viima bongaili hajuja metsän puolelta ja sitten lähdettiin rämpimään lumeen. Viima nappasi jäljen, ja lähti oikeaan suuntaan ja suoraan piilolle. Jättisiili täältä palkaksi ja voi kun oli taas kivaa :)

Myryä ei ehditty treenata, kun tuli vähän kiirus Myryn agilitytreeneihin. Myryn treenien jälkeen käytiin kävelyllä, ja molemmat saivat juosta vapaina. Olipa Viima tosi innoissaan ja juoksi kovaa. Ja mikä positiivista, Viima tuli tarjoilemaan itse kontaktia ja oli muutenkin hyvin kuulolla. Hieno 9-vuotias koira, ei kyllä olemuksesta vielä uskoisi, että noin  monta vuotta jo takana :)