Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

11.2.2010 Agitreenit

Tällä kerralla tuli vähän kiire agitreeneihin metsätreeneistä. Alkulämmittelyt jäivät turhan vähäisiksi. Meillä oli tällä kerralla Jouni tuuraamassa, joten aikataulu oli jämpti ja treenit alkoivat ajallaan ja mekin päästiin ajoissa suorittamaan rataa. Ehti siinä ihan hyvin verrytellä Myryä, mutta yhtä kaikki, turhan lyhyeksi kokonaisuudessaan jäi :(

Rata oli jees, mutta meillä jo heti toka este tuotti ongelmia (takaakierto), myös seuraavakin oli alussa hankala (meni nelosesteelle). Muuten sujui suht ok, mutta suurimmat ongelmat tulivat vastaan kepeillä. Kepeille mentiin kolmen hypyn vauhtisuoralta suoraan ja siitä tiukka 90-asteen käännös. Vaikka Myry ekaan väliin osuikin useammin, niin tokaan väliin taipuminen oli ongelmmallista. Lopulta kuitenkin onnistui. Toinen hankala kohta oli sitten esteet 17-20, putkille viennit jotenkin hiipuivat ja kun itselläni vauhti loppui eli pysähdyin niin koirakin pysähtyi.

Rata mentiin kokonaisuudessaan kahteen kertaan. Ekalla kerralla tosiaan korjattiin samalla noita eri mokia, toisella kerralla mentiin kokonaisuudessaan. Radan suorituksessa olin tyytyväinen etenkin loppuun eli Myry haki vauhdikkaasti nuo kolme vikaa hyppyä, vaikkeivät ne suorassa linjassa toisiinsa olleetkaan.

Joitain pointteja:

  • Este 2: Esteen taakse selkä koiraan ja kädellä sivulle. Jos ottaa koiraa vastaan kohti koiraa, niin ei kierrä vaan hyppää suoraan.
  • 4-5: Tässä ehtii tehdä valssin ennen keinua. Alkuun tein takaaleikkauksena, mutta se oli aika tökkivä, sillä olin muutenkin koiraa edellä. Valssi toimi oikein hyvin ja nopeutti.
  • 6-7: Tässä ennakoiva kääntö jo ennen kuin koira hyppää 6. esteen, kääntyi oikein näppärästi.
  • 12-13: Pitää olla itse edellä ja vihjata kepeille. Itse keppien kohdalla (vas. puolella)  vastakädellä käännös seuraavaan väliin.
  • 17: Tässä ehtii tehdä pakkovalssin putken suulle ja ohjata kätevämmin sinne.

Tässä vielä linkki muistinvaraiseen kuvaan radasta.