Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

11.12.2014 Torstain agittelut

Torstain agitreeneissä tehtiin pientä pätkää, missä oli tarkoituksena tehdä muutama eri variaatio. Alun neljä estettä olivat samoja, mutta viides este vaihteli. Näin oli tarkoituksena saada kolme erilaista ohjausta kehiin.

Treenin eri variaatiot
Treenin eri variaatiot

Ensimmäisessä versiossa oli tarkoitus tehdä valssi kolmosen jälkeen ja siitä ohjata sitten alkuun. Tästä tehtiinkin sitten useampi toisto, koska taisin itse olla liian ajoissa kääntymässä. Eli tarkoituksena oli antaa selkeä jarrutusvihje koiralle kolmosesteen luona. GD-järjestelmässä paikallaan seisominen tarkoittaa koiralle sitä, että hakeudutaan vahvistealueelle eli hypyn jälkeen käännytään kohti ohjaajaa. Vihje kertoo koiralle myös sen, että ennen hyppyä sen pitää koota itsensä kääntymistä varten. Kerolla tämä nyt ei ihan ole vielä hallussa ja kääntymisistä tulee vähän pitkiä. Ja valssi pitäisi olla valmis, kun koira on jo laskeutunut eli koiran pitäisi tietää, mihin rata jatkuu.

Kokeiltiin myös toista variaatiota, mutta sen ohjaus oli itselleni jotenkin epäselvää. Kohtikäännöksen paikkahan tuo olisi kolmosen jälkeen. Pari yritystä tehtiin, mutta luovutin sitten.

Omatoimipuolella tehtiin Keron kanssa pari jaksoa muuria. Tehtiin ensin maksikorkuisena ilman palikoita, ja sitten palikoiden kanssa. Lähetyksillä ja lentävinä lähtöinä. Hyvin meni :) Olin myös tyytyväinen siihen, ettei Kero välittänyt siitä, että ihan siinä muurin vieressä oli toinen koira häkissä ja myös lapsi puuhailemassa iPadin kanssa.

Video treeneistä tulossa ehkä myöhemmin.