Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

11.10.2014 Lauantairaunioita

Vierailtiin lauantaina Hepekon radalla (no, tuttu paikka meille, mutta nyt UPK:n porukoissa). Keron kanssa päätin ottaa vähän vieraammilla maalihenkilöillä, joista eka oli Kerolle ekaa kertaa ja toka oli ollut joskus pentu-Kerolle piilossa.

Lyhyt kooste treenistä:

Ilmaisut:

1. Kävi piilolla ennen ilmaisua 4 kertaa! Ekalla 0:22, nuuskutti 20s, tokalla 1:13 nuuskutti 5s, kolmannella 2:22 12s ja neljännellä 2:40 3s, siinä välissä ehti nuuskutella piilon edessä pitkään, kävi tarkentamassa lisää piiloa yläpuolelta, ilmaisun tekoon meni yli 2min!
2. Tämän ilmaisu lopulta hyvä.
3. Kävi piilolla, ei saanut rullaa ihan kunnolla suuhunsa ja tuli lähelle, lähti uudestaan piilolle rullan kanssa ja tuli sitten ilmaisemaan.
4. Kävi lähellä piiloa, vilkuili piilon suuntaan, mutta lähti rundille, sen jälkeen meni lähemmäksi piiloa piippailemaan, palasi takaisin nuuskuttelemaan, meni uudestaan, tarkensi nyt loppuun, ja sitten ilmaisu ok.

Etsintätyöskentely:

Itse etsimiset menivät aika kivasti, mutta ilmaisujen osalta oli vähän hakemista. Liikkui ihan ok kasoilla.
Treeni videoitu ja kokonaiskesto 13min, mutta mukana luppoaikaa (mm:t yksitellen piiloihin).

Muuta huomioitavaa / seuraavaksi?

Turha ohjaileminen pois, ja antaa koiran tehdä työ rauhassa loppuun. Treenien videointi kannattaa, niin näkee, mitä oikeasti tapahtuu, kunhan osaisi sitten sen perusteella hyödyntää siitä saatavaa infoa.
Ilmaisujen osalta voisi harjoitella haastavia alustoja (vaikka sitten tutut tyypit ja ilman etsimistä).
Jos vieraita mm, niin väliin myös tuttu mm? Esim. 1. mm tuttu, 2. mm vieras, 3. mm tuttu, 4. mm vieras (jos oli ed. vieras vaikea, niin sitten sama vieras).
Kun koira ottaa rullan (jos vaikea tilanne/paikka), sen voisi merkata esim. kehulla.

Ja tässä video treenistä: