Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

10.9.2013 Kesäkauden vikat agit

Vikalle kesäkauden hallitreenille saatiin taas Picosta treeniseuraa. Treenisuunnitelmakin oli mietitty eli väkerrettiin yksien kisojen radan alkuosaa sen mitä mahtui ja treenit sitten sen mukaisesti. Olin tietty suunnitellut, että tehdään sitä ja tätä, mutta olin myös merkannut, että treeneissä keskitytään etenkin leikkimiseen ja itse agin tekeminen on sitten toissijainen juttu. Aika pitkälti näin mentiinkin.

Eka jakso leikkimistä solmunarun kanssa sekä pari putkeen lähetystä. Nämä ok. Ainoastaan koiran saapuminen halliin kesken leikkisession aiheutti hetkittäisen fokuksen katoamisen.

Toka jakso meni plörinäksi, koska menin agimoodiin eikä radanpätkän kaksi ekaa estettä tuntunut onnistuvan sitten millään. Mentiin sitten tauolle.

Kolmas jakso tehtiin taas paljon leikkimistä sisältäen paljon juoksemista ja pari yritystä ottaa noita paria ekaa hyppyä. Hyppyjen välinen etäisyys ja kulma olivat tosi haastavia eli pitää harjoitella lisää… Mutta leikit sujuivat hyvin, kun maltoin keskittyä niihin.

Neljäs jakso sisälsi taas paljon leikkimistä ja juoksemista eli Kero sai ottaa minua kiinni lelu suussaan. Tehtiin siinä lomassa sitten muutama estekin.

Ja tähän sitten jätettiin. Maltoin siis mieleni. Kovasti olisi tehnyt mieli tehdä rataa ja kaikkea, mutta näillä mentiin. Leikki edistyi ihan kivasti eli siinä ollaan menty eteenpäin. Nyt käytössä oli kotona leikkikäytössä ollut solmunaru ja sitten uudempi vetolelu.

Tauoilla harjoiteltiin mattokäytöstä, ja tehtiin katso (koiraa) -treeniä. Tässä saatiin hyvää treeniä, sillä Pico teki rataa ja Kero makoili radan reunalla matollaan. Ja jokaisesta vilkaisusta lisäsin vihjettä ja palkkasin. Tuli tosi paljon hyviä toistoja, ja lopulta vaikutti jo melkein siltä, että Kerolla ei oikein olisi ollut mitään, mitä katsoa vihjeestä :D

Treenin päätteeksi käytiin sitten pitkällä hihnalenkillä Picon kanssa. Teki oikein hyvää koirille että ihmisillekin ulkoilla vähän pidempään otsalampun valossa.

Nyt sitten on luvassa parin viikon agilitytauko. Tulee varmaan ihan tarpeeseen sekä koiralle että minullekin.

httpv://youtu.be/_ZseI_EJhBU