Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

10.5.2016 Kevätkauden loput agit koosteena

17.4.2016 Hyppytekniikkatreenit

1. jakso: Korkeuden arviointi

 • Välit 5,5 – 5,5 – 8,5 jalkaa
 • Hypyt 15 cm, paitsi viimeisen hypyn korkeus vaihtelee
 • Ekassa jaksossa vika rima 50-55-60 cm ja nämä kaikki ok!

2. jakso: Korkeuden arviointi

 • Sama asetelma kuin edelläkin, mutta vika rima nyt 65-50 cm
 • Kero kuitenkin kiersi kaksi kertaa tuon 65 cm, joten tehtiin sitten vain tuo 50 cm

3. jakso: Taipuminen + kasvava sarja

 • Asetelma: taipumisosion välit 6 jalkaa, hypyt 15 cm, tässä siis kolme hyppyä puoliympyrässä, tämän keskeltä 16-18 jalan päästä lähtee kasvava sarja, jonka välit 6-7-8-9 jalkaa
 • Tarkoituksena oli tehdä yksi toisto kasvavaa sarjaa ensin, mutta unohdin sen
 • Niinpä tehtiin sitten itse harjoitus eli ensin taipuminen ja siitä jatkettuna suoraan kasvavaan sarjaan
 • 2 x DOL, 2 x DOR, 1 x DOL ja 1 x DOR
 • Ensimmäisellä toistolla Kero hutiloi, taisi vähän yllättää tuo kasvava sarja
 • Toiseen suuntaan mentäessäkin tipahti rima jo taipumisosiossa
 • Mukaan mahtui kuitenkin pari ihan hyvää toistoa

21.4.2016 Ohjatuissa treeneissä

Tehtiin vaihteeksi toisena koirakkona, hypyt olivat pääasiassa 40-45 cm, osa taisi olla matalampiakin. Keppien jälkeen palkkasin, neloshyppy oli haastava (Kero kiersi takaa). A-este houkutteleli kovasti. Sen alla olevaan putkeen piti saada hyvä vauhti, mutta kertoa koiralle kuitenkin ajoissa,että sieltä käännytäänkin vasemmalle toiseen putkeen eikä mennä eteenpäin eli putkijarrua kaiketi kehiin. Putkesta hypylle ja seuraavaan putkeen ja sieltä puomille Kero irtosi varsin kivasti. Puomi meni kanssa varsin kivasti, vaikkakin kerran vauhdissa tuo 2on-2off-asento vähän lipesikin. Hypyn 12 kiertäminen oli sitten vähän haastavaa. Summana aikas hauska rata kuitenkin :) Niin, ja kepit menivät joka kerta heittämällä oikein!

21.4.2016 Treenirata
21.4.2016 Treenirata

28.4.2016 Ohjatut treenit

Seuraavanlainen pätkä tehtiin treeneissä. Ekalla rundilla palkkasin puomin jälkeen sekä sitten keppien jälkeen (tosin keppikulma oli haastava) ja sitten vielä ysin jälkeen (tosin sekin kohta oli vähän haastava, takaakierto). Mukava rata kuitenkin. Ja kiva, että puomi sujui joka kerta hienosti. Keppikulma oli tosiaan haastava, vauhdilla putkesta ja 90-asteen kulmassa. Se oli Kerolle vielä haastava, vaikka ekaan väliin osuikin, mutta ei pystynyt taipumaan suorittamaan keppejä. Jarrutuksen kanssa olisi petrattavaa (renkaan jälkeinen hyppy meni pitkäksi).

28.4.2016 Treenirata
28.4.2016 Treenirata

 

1.5.2016 Vikat omatoimitreenit

Koska oltiin koko viikonloppu Keron kanssa raunio/rakennusetsintätreenimässä Lahdessa, niin tehtiin omalla agivuorolla vain kaikenlaista pientä kivaa. Aloitettiin keinutreenillä ja bang gamella. Muutama toisto ja kaikki ok. Sitten tehtiin koko keinua siten, että oli avustaja vähän laskemassa / varmistamassa keinun laskeutumista, ei mitään ihmeempiä tässäkään. Ja meniköhän se lopulta sitten niin, ettei ollut mitään avustusta. Ihan loppuun tehtiin vielä rallattelurata, joka päättyi puomiin.

Myrykin pääsi vähän rallaamaan loppuun :)

8.5.2016 Oivan kevätkisailut

Meille ekalla radalla haastavia juttuja olivat näemmä Linnea kameransa kanssa (Kero kipittää sinne suoraan kakkosesteeltä) sekä sitten numerokyltit.

Tokalla radalla haastavaa näytti olevan Sara mutkaputken lähellä ja sitten näköjään Linnea oli edelleen vähän houkutteleva tuossa seiskan jälkeen, kun piti niin pitkä kaarros tehdä.

Kolmas rata (tehtiin siis toiseen suuntaan) oli sähläystä täynnä, mutta onneksi Kero malttoi pysyä pelissä mukana. Joo, takaakiertoon valmistauduttiin tosi fiksusti… jäin odottelemaan Keroa putkesta sen sijaan, että olisin kipittänyt oikeaan paikkaan kertomaan, että nyt tehdään takaakierto eikä hypätä suoraan…

Positiivisia juttuja:
+ Kero leikki alusta lähtöpaikalle ja myös maalipaikalla ja sieltä pois.
+ Lähdöt edelleen ok.
+ Odottelut häkissä ok.
+ Malttoi kuitenkin tehdä rataa, vaikka oli kaikenlaista uutta hallissa (enemmän tyyppejä, numerokylttejä).
+ Rimat pysyivät (suorilla 50cm, käännöksissä 45cm).
+ Vaikka tuli sähläyksiä ja mun pasmat menivät sekaisin, niin Kero kuitenkin pysyi pelissä mukana eikä lähtenyt esim. nuuhkuttelemaan ympäriinsä tai muuta (esim. Iineksellä oli juoksut, eikä se Keroon vaikuttanut mitenkään)
+ Oltiin Saran kyydillä ja automatkat sujuivat oikein hyvin.
+ Loppuverkkalenkki Pennin ja Lilin kanssa sujui oikein kivasti, alussa oli piippaa, mutta sitten Kero malttoi ravailla ihan normisti.
+ Nami (jauheliha) kelpasi (tosin enpä sitä paljoa tarjoillut, mutta silloin, kun tarjosin, niin hyvin kelpasi)

Tämän perusteella tarvitaan ehdottomasti lisää samantyyppisiä harjoituksia erilaisilla häiriöillä sun muilla. Rata oli varsin simppeli, mutta niin ne pienetkin häiriöt saattavat vaikuttaa ja homma menee helposti sähläykseksi.

Kiitoksia kaikille kevätkisailuihin osallistuneille!