Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

10.4.2015 Keron asfalttijälki keskellä päivää

Saatiin pikavaroituksella treenikaveri Porttipuistoon tekemään Kerolle pieni asfalttijälki :)

Teema / Tavoite: Lyhyt jälki, viisi esinettä, osin hajustettua vettä. Alkuun ja loppuun lyhyet esine-etäisyydet.

Olosuhteet: Tuuli etelästä, +10C. Jälki tehty 13:20 (eli vartin vanha) etelä->pohj.-suunnassa. Eka ja vika esineväli hajustettu vedellä (ehti haihtua). Viisi esinettä (eka pyyhekumi, sitten brikkoja, vikassa brikan kanssa puunuppi). Lähtöhaju pussista (hanska). Mm odotti autossa.

Etsintätyöskentely: Lähtöhajun jälkeen eteni hyvin ekalle esineelle (lähellä). Siitä toiselle esineelle myös ok. Etäisyys kaksi parkkiruutua ja tämä vedellä hajustettu. Sitten vähän pyörimistä ja bongaili silmillä muita juttuja maasta, mutta ilmaisi oikean esineen. Etäisyys kolme parkkiruutua. Neljännelle ok, vilkaisi tosin jäljentekijän autolle ennen kuin bongasi esineen. Etäisyys neljä parkkiruutua. Vikalle nenä maassa, etäisyys kaksi parkkiruutua, hajustettu vedellä.

Ilmaisut: Kaikki esineet löydettiin ja ilmaistiin hyvin. Vikalla oli brikka ja puunuppi, jota K ihmetteli eikä heti mennyt maahan.

Hajatelmia: Esineet ok, samoin eteneminen selvää eikä liiemmin pyörimistä. Palkkion jälkeen jatkoi heti.

Jatkossa: Alku ja loppu helppoja, mutta keskiosuutta voi vaikeuttaa (kasvattaa esineiden etäisyyttä, ehkä voi hajustaa välillä).

Tässäpä meikäläisen kuvaama video kokonaisuudessaan (reilut 3min):