Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

10.12.2015 Agitreeneissä vauhtikasia

Heh, meillä oli tänään agilitytreeneissä täsmälleen sama rata kuin oli reilu vuosi sitten (ks. postaus). Täytyy myöntää, että hieman on edistystä tapahtunut silloisesta. Harmi, että näistä treeneistä ei ole videota (en ole nyt jaksanut videoida, kun tuo kännykkä on ollut niin epävarma).

Tässä ratapiirros:

 

10.12.2015 Vauhtikasi
10.12.2015 Vauhtikasi

Edellisestä kerrasta muistelin, että kovaa mentiin. Tällä kerralla edelliseen kertaan verrattuna hypyt olivat korkeammalla. Keskellä olevat viisi hyppyä olivat nyt 50 cm:ssä, loput 45 cm:ssä. Aiemmissa treeneissä ei Kerolla ole ollut noin monta hyppyä 50 cm:ssä eli jo se oli aika iso muutos.

Vedettiin rata useampaan kertaan läpi ilman sen kummempia keskeytyksiä. Ainoat haasteet olivat oikeastaan tuohon putkeen 8 irtoaminen. Ennen sitä olisi pitänyt tehdä takaaleikkaus, mutta koska olin itse koiraa edellä, niin eihän sitä voinut tehdä ja siihen tuli osaltani vähän jarrutusta ja Keronkin vauhti hidastui eli reagoi jarrutukseen opitun mukaisesti. Mutta muuten mentiin ihan kivasti, ja Kero jaksoi, vaikka tehtiin toistoja paljon. Alkuun pari kertaa lähetyksellä ja loput sitten lentävillä lähdöillä.

Kyllä tuo 50cm korkeus vaikutti Keron vauhtiin sikäli, että tuntui, että olin itse koko ajan edellä ja sain odotella koiraa. Ehkä se näin olikin. Lopussa väsy alkoi näkyä koirassa, ja pari kertaa taisi tipahtaa alkupäässä tuon neloshypyn rima.

Mutta muuten Kero oli kyllä hieno. Jaksoi tsempata hyvin, leikki hienosti ja namikin kelpasi. Halliinkin veti innoissaan ja oli heti messissä mukana, kun siinä hetki leikittiin rimojen nostamisen aikana. Ja tosiaan, edistymistä oli tapahtunut edelliseen kertaan verrattuna. Tämä muistuikin hyvin mieleen, kun videon katsoin. Silloin hypyt olivat ihan mini-korkeudella, suorat mentiin hyvin, mutta putkille ei irrottu, samoin käännöksissä oiottiin tai hypittiin vasten :D Eli on se vähän kuitenkin kehittynyt :)