Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

10.11.2018 Discon treenitreffit veljen kanssa!

Kun nyt kerran olimme Keron kanssa Lappalaiskoirien Superpäivässä (ks. postaus), niin tietysti Discollekin piti järjestää ohjelmaa. Päivän päätteeksi meillä olikin sovittuna treenitreffit Discon veljen Mizzin kanssa. Olipa hienoa, että tämmöinen järjestyi :) Ja vielä hienompaa oli, että treenit sujuivat kummankin koiran osalta tosi hienosti. Oli hienoa nähdä, miten velikin oli niin taitava (tosin tiesin jo videoiden perusteella, että on). 

Disco tauolla veljen treenatessa

Vielä hienompaa toki oli näin itselle nähdä, miten hyvin Disco tuli treenikuplaan, vaikka paikka oli sille täysin uusi. Ja vaikka treeniseurana olikin joku muu kuin Kero. Alkuun teimme kuuden minsan pituisen lämppäsarjan eli kentällä oli viisi ”pistettä”, missä tein Discon kanssa erilaisia tuttuja juttuja. Aloitimme tasapainotyynyltä, siitä sitten lelujen kiertelyyn ja sieltä sitten kentän toiseen päätyyn tekemään nopeita istumisia ja maahanmenoja, sitten vähän anti-flick away -peliä ja loppuun vielä jarrutustreeniä (eli lelu on edessä, mutta Discon pitää pysähtyä vierelleni ennen kuin saa luvan jatkaa matkaa lelulle). Lämmittelyosuus sujui tosi hienosti, minkä jälkeen olikin jo rentoa jatkaa seuraaviin harjoituksiin.

Videolla nopeutettuna tuo kuuden minsan lämppäilytreeni:

Discon kanssa tehtiin pieni pätkä häkistä tötterön kiertoa sekä sen jälkeen hyppytekniikkaa. Hyppytekniikan osalta tehtiin alkuun muutama toisto set pointia ja sen jälkeen varsinainen hyppytekniikkapäätreeni eli etäisyyden arviointia. Harmillisesti muistin treeniplänin väärin (vaikka se oli siinä mulla avoinna edessä) ja tein vikan välin etäisyyden lisäystä yhden jalan verran, vaikka plänissä oli kaksi jalkaa etäisyyttä lisää jokaista toistoa kohden. No, ei se mitään. Kaikkeen ei itse kykene, jos on jo pitkä päivä takana ja muutenkin (seliseli).

Tässä video tuosta Discon etäisyyden arvioinnista:

Treenin päätteeksi otettiin vielä pojista yhteiskuvat. Hienosti malttoivat olla vierekkäin :) 

Oli kyllä tosi kiva treenata yhdessä Mizzin kanssa. Ja kun paikka on nyt todettu hyväksi, niin ehkäpä jatkossakin kierrämme välillä Kuopion kautta, jos tänne Itä-Suomeen olemme suuntaamassa.

Mizz ja Disco