Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

10.1.2014 Agivuorolla kevyempää menoa

Ajattelin käyttää agivuoroni, vaikka tarkoituksenani ei ollutkaan tehdä agilityä sen kummemmin. Lähinnä tarkoituksena oli tehdä vähän seuraamista, treenata taukokäytöstä sekä sitten muistutella mieleen koiran linjalle eteen lentävää vahvistetta putkella. Ei siis mitään hyppyjä tai muutakaan kovaa juoksemista (okei, kyllähän tuo putkitreeni oli kyllä vauhdikasta).

Treenimuistiinpanoja:

  1. Ympyrätyöskentelyä: Sis. 2x valssi -> ok, leikki hyvä, n. 1,5min
  2. Putki + koiran linjalle eteen lentävä vahviste: 6x, sana + lelun ilmestyminen ehkä liian myöhään (koira ehti kääntää päätään putkesta tullessaan kaikissa paitsi yhdesä toistossa), kerran liukastui (palkkio ei lentänytkään koiran edelle)
  3. Häiriöharjoittelua matolla: M:n kanssa puuhastelua sillä aikaa, kun K oli omalla alustallaan (M meni pari kertaa putkesta + lelun heittelyä)
  4. Seuraamista 1. tason mukaisesti: Paikoin ihan ok, mutta paikoin kehnoa, välillä vilkuili putkien suuntaan ja kerran oli melkein menossa (jäi seisomaan kohdalle), mutta valitsi sitten meikäläisen
  5. Seuraamista 1. tason mukaisesti: Alku oli ok, mutta sitten bongasi hajun ja jätettiin siihen
  6. Seuraamista uusi yritys + pelkkää kontaktia: Tässä oma huomioni palkkion laadusta -> namit eivät niin hyviä (menipä pitkään tajuta), syöminen kesti ja kontakti katosi hetkeksi
  7. Häiriötreeniä: K matolla, M:n kanssa puuhastelua ympärillä, nyt K piippaili matollaan.
  8. Seuraamista: No, nyt äkkäsin, että hei, mullahan on mukana palkkapurkeissa Keron iltasafkaa. Niinpä tyhjennettiin sitten viisi pientä purkkia seuraamalla ympäri hallia, ja olipa ihan eri meininki! Mitäpä siis opin jälleen kerran: Muista palkkion laatu!

Noin muuten Keron taukokäytös oli aika karmeaa (siis mähän en halua, että K piippaa yhtään, edes pienesti, ja taukokäytöstä on hiottu siten, että K makaa alustallaan kuono maassa ja uuteen treeniin lähdetään, kun K näyttää rennolta ja on hiljaa). Pääasiassa tauolla ollessaan K rauhoittui olemaan hiljaa, kun itse istuuduin tuolille, mutta alkoi taas piippailla, kun valmistauduin uuteen jaksoon. Pitää siis treenailla taas kotona helpommassa ympäristössä.