Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

1.9.2018 H360-treenimiitti

Pitkään odotettu ja kaivattu Suomen ensimmäinen H360-miitti pidettiin nyt lauantaina täällä Etelä-Suomessa. Meillä on FB-ryhmä, jonne mukaan pääsee, jos osallistuu Susan Garrettin Handling360-koulutukseen, ja kun meitä nyt alkaa olla täällä Suomessakin jokunen, niin tässä vuoden aikana virisikin keskustelua, että olisi mukava tavata treenaamisen merkeissä. Koutsiksikin saatiin H360-homman hienosti taitava Henna McIntosh / PowerPaws Agility.

Paikalla oli noin kymmenisen henkilöä ja koiria vähän enemmän. Rotukirjo oli mukava. Ja hienoa oli huomata, miten taitavasti porukka teki suunniteltua rataa (tai sen pätkiä) ja miten oli helppoa tutustua rataan ja seurata, kun kaikilla oli tiedossa samat tutut ohjauskuviot. Ehdottomasti homma on otettava uudestaan :)

Pojat lenkillä

Keron kanssa treenattiin aamupäivästä, jolloin teimme 27 esteen rataa. Hienostihan Kero teki useitakin pätkiä, ja erityisen iloinen olen mm. kepeistä (okei, kerran lähti kepeiltä liikkeen mukana pois) ja siitä, että esimerkiksi takaakiertoon (este 21) sain nyt luottoa lisää. Kyllä se sen esteen suorittaa ilman, että jään ihastelemaan ja ihmettelemään sen sijaan, että voisin kipittää jo eteenpäin. Myös lähekkäin olevista esteistä Kero nappasi sen, minkä ohjasinkin (mm. loppuosan 23-27).

Treenattaviin asioihin aion tämän perusteella ottaa peräkkäin olevien hyppyjen threadlet (este 19). Ne olivat nyt haastavia. Vierekkäin olevilla hypyillähän tuo sujuu, mutta selvästi ei olla tämmöistä vaihtoehtoa nyt harjoiteltu. Lisäksi täytyy kiinnittää huomiota siihen omaan liikkumiseeni eli mun ei tarvitse jäädä odottelemaan (mm. 10-12, 13-16), vaan pistetään sitä vauhtia. Kerokin lisää silloin hyvin vauhtia.

Treeniratamme

Ja tässä Keron yksi suoritus videolla:

Lounaan jälkeen jatkettiin toisella ja kolmannella kierroksella. Tällöin treenasin Discon kanssa, sillä halusin säästellä Keroa seuraavan päivän kisoihin. Ja tekihän se Discollekin varmasti hyvää päästä tekemään jotain :)

Discon ekassa treenissä keskityttiin häkkileikkiin viemällä sitä eteenpäin niin, että tehtävänä Discolla oli löytää takaisin häkkiin, vaikka sinne lähetyspaikka vaihtuisikin. Kun tämä sujui riittävän hyvin, tehtiin samaa putkella. Suoraan mentäessä putkensuu löytyi oikein hyvin. Pimeästä kulmasta putkensuun löytyminen olikin vähän vaikeampaa. Disco pujahti siitä ohi, kiersi ympäri, löysi sieltä putkensuun. Toisella kerralla mentiin edelleen ympäri ja samalla hypättiin 40cm korkea hyppyeste. Hommaa helpotettiin siten, että menin Discon kanssa lähemmäksi. Kyllä se siitä. 

Oli kiva huomata, miten fiksusti Disco käyttäytyi. Se oli heti treenimoodissa, kun kentälle menimme. Tehtiin vähän kontaktissa menemistä ja sen sellaista eikä sitä yhtään  häirinnyt se, että hallissa kuuluu musiikki tai että siellä on normaalia enemmän ihmisiä.

Tässä kooste Discon ekasta treenistä:

Toisessa treenissä keskityttiin pnu-harjoitukseen. Se sujui myös tosi kivasti. Disco osaa hakea tötterön kiertoon ja vaikka nyt hommaa hoiti oikea pnu (”pool noodle upright”), niin hyvin Disco hiffasi homman juonen. Helpolla lähetyksellä meni kivasti, mutta kun mukaan tuli pientä hetsausta pannasta pitäen, niin alkoi tulla oikomista eli pnu:ta ei kierrettykään. Olipa muuten hauska huomata myös se, että Disco kuulee ja reagoi sanoihin nopeasti. Kun epähuomiossa sanoin ”okei” kesken keskustelun, niin Disco säntäsi hihnalleen ja toi sen vedettäväksi. Kyseinen sana tarkoittaa Discolle, että se saa ottaa maassa olevan lelun. 

Harjoitukseen lisättiin vähän haastetta sillä, että kun Disco lähti kiertämään, niin itse lähdin juoksemaan toiseen suuntaan. Tällä oli tarkoitus saada koira tekemään virhe eli kaatamaan pnu. Kerran taisi pnu vähän heilahtaa, mutta ei kaatunut. Ja tosi tiukasti Disco kyllä tekee. Tarvitsee nyt oikeasti ruveta käyttämään vihjettä (”wrap”) tuolle kiertämiselle, ettei sekoitu peliin ”recalls around the leg”, missä koira nimenomaan kiertää ohjaajansa rinnalla, jos suunta vaihtuu. Ja ostoslistalle menee myös talouspaperirullapidike, jolla saan näppärästi pnun pysymään pystyssä.

Treenin lopussa oli myös hauska juttu, kun Disco intoutui vetämään hurjasti ja sai meikäläisen makuulleen. Pitääkin jalostaa tästä hyvä palkkausmuoto :)

Video Discon toisesta treenistä:

Disco treeninsä jälkeen

2 ajatuksia aiheesta “1.9.2018 H360-treenimiitti”

Kommentointi on suljettu.