Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

1.-8.3.2014 Talvilomailua Muoniossa

Vietettiin kunnon talvilomaa lumisissa olosuhteissa Muoniossa. Reissuun lähdettiin perjantai-iltana, mutta mentiin silloin tosin vain mökille yöpymään. Sieltä sitten aamulla aikaisin lähdettiin ajelemaan kohti pohjoista. Lumitilanne oli aika kehno, mutta riittävän ylös päästessämme sitä lunta lopulta alkoi olla jo ihan kivasti :)

Mutta kivaa on!
Lunta piisaa.
Viima.
Viima 13v.

Lunta olikin ihan riittävästi lumisia rientoja ajatellen. Mökiltä oli kiva kelkkaura järvelle, ja sitä reittiä tulikin tarvottua useampi kerta. Pari kertaa tuli Keron kanssa jopa vähän hiihdettyäkin sitä pitkin. Itse kävin sitten vielä hiihtämässä vähän enemmän noiden pikapyrähdysten lisäksi, mm. järven poikki Jeriksellä kiertämässä vähän kuntoreittiä – saldona n. 33 km perinteistä hiihtoa. Lasketeltuakin tuli. Maanantaina kävimme Pallaksella, mutta siellä näkyvyys oli sitä luokkaa, että näki hädin tuskin eteensä muutaman metrin verran. Ei siis kovin hyvä laskettelusää, mutta tulipahan sekin koettua. Toinen laskettelukerta osui perjantaille, ja silloin sään puolesta oli onnea. Oli todella nätti sää :) Ja laskettelun päätteeksi oli sitten kiva käydä vähän sivakoimassa Tykkiladulla :)

Kero kurkistaa.
Kero kurkistaa.
Nassupotretti.
Nassupotretti.

Muuta huvia oli sitten lumikenkäily. Sitäkin käytiin puuhastelemassa päivittäin ihan siinä mökin liepeillä. Yhtenä päivänä kävimme vähän kauempana lähimaastoja tutkailemassa, toisena päivänä Ylläksellä kiertämässä paria pientä lumikenkäreittiä ja sitten paluupäivänä kävimme vielä kiipeämässä Kuertunturille jotain muuta kuin merkittyä reittiä.

Tuuli tuivertaa.
Tuuli tuivertaa Kuertunturilla.
img_7709
Myry Kuertunturin rinnettä pinkomassa.

Ulkoilun vastapainoksi levättiin, sekä myös hieman treenattiin Keron kanssa. Jokaisen ulkoilun yhteydessä tuli harjoiteltua ahkerasti luoksetuloja sekä pysäytyksiä. Palkkiona oli hyvä käyttää namia (maistui erittäin hyvin loman aikana) sekä lumipalloja :) Lisäksi tuli hyödynnettyä lumisia olosuhteita ja uutta ympäristöä pienten etsimisten muodossa. Mökin pihapiirissä tehtiin treenit yhteensä neljänä päivänä, ja ne sujuivat oikein kivasti. Vikasta treenistä on jopa ihan kiva videokin näytillä:

httpv://youtu.be/Ju2ezO45Cmo

Kävimme myös vierailemassa paikallisen pekoporukan (Ylläksen Koirakerho) treenejä. Kiva, että sain vierailla :) Oli mielenkiintoista seurata toisen porukan treenejä, saada kenties uusia ajatuksiakin ja  ylipäänsä nähdä, miten pohjoisessa treenataan lumikinosten keskellä. Kerokin pääsi treenaamaan, vaikkakaan sitä ei kyllä voi treeniksi sanoa :( Kero pöhki jo heti autosta päästyään, eikä toipunut tilanteesta kuin vasta ihan lopussa, kun otin Myryn ihmisiä moikkaamaan. Silloin Kerokin rentoutui hieman. Voi kun olisin osannut toimia heti toisin, olisi voinut tulla ihan hyvä treenikin, mutta oppia ikä kaikki.

Väsynyt matkailija.
Väsynyt matkailija.

 

 

Ajatus aiheesta “1.-8.3.2014 Talvilomailua Muoniossa”

Kommentointi on suljettu.