Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

1.8.2010 Sunnuntain treenit

Sunnuntai-illan treenit pidettiin Kattilajärvellä.

Myryn suunniteltu treeni: Kuten viimeksi, ilmaisuharjoitus usealla toistolla, kukin menee yksitellen piiloon, kun koira menee edelliselle näytölle.

Viiman suunniteltu treeni: Seisova ihminen avoimella paikalla, loput normaalisti piilossa.

Myryn toteutunut treeni: Myryn treenin aikaan oli vielä aika lämmin, ja unohdin ottaa koiralle juomapullon metsään mukaan :( Yllättäen tästä ei tullutkaan ihan helppo ilmaisutreeni vaan koira joutui kuitenkin tekemään töitä ja etsimään. Yhteensä oli kuusi maalihenkilöä (kaikki eri), ja kukin meni vuorollaan piiloon, kun mentiin edelliselle näytölle. Toisella piilolla hajut meinasivat viedä koiraa vähän turhan kauaksi väärälle alueelle, mutta onneksi luoksetulo toimi täydellisesti :) Ilmaisut menivät ihan ok, paitsi neljännellä Myry päätti kokeilla taas uutta juttua. Koira pysähtyi kalliolle muutaman metrin päähän minusta, tiputti rullan suusta, mietti siinä tovin ja otti rullan uudestaan suuhun ja tuli luokseni. Mietin siinä hetken, mutta en hyväksynyt ja koira lähti hakemaan rullaa uudestaan. Treeni oli siis koiralle lopulta aika vaativa (sääolot), harmitti hieman, että se vesi jäi :( Toisaalta koira kuitenkin teki työnsä loppuun asti.

Viiman toteutunut treeni: Yksi henkilö (uusi henkilö Viimalle) meni etukäteen ”piiloon” seisoskelemaan hiekkatielle metsän toiselle puolelle. Lähdettiin sitten kävelemään kohti kyseistä  paikkaa ja sopivan matkan päästä päästin Viiman etsimään. Itse kuljien hiekkatietä pitkin, Viima meni metsän puolelle ja eteni sieltä käsin. Mentiin jonkin matkaa, kunnes näin seisoskelevan henkilön tiellä puiden katveessa. Sitten Viimakin tuli näkyviin, seurasi hajua ja muutaman metrin päästä henkilöstä aloitti ilmaisun. Tämä onnistuikin aika hyvin :)

Hetken leikkituokion jälkeen jatkettiin sitten metsän poikki takaisin päin. Pari henkilöä oli piiloutunut sinne sinä aikana, kun tätä ensimmäistä olimme ilmaisemassa. Maastossa makailevat tyypit (aika lähellä toisiaan) löytyivät ja ilmaistiin ongelmitta. Hyvä treeni!

Seuraavissa treeneissä:

Myryn kanssa: Innostava ja vauhdikas ilmaisutreeni.

Viiman kanssa: Edelleen avoimella paikalla seisoskeleva henkilö mukana kuvioissa.