Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

1.3.2012 Rullasekoilua ja rallattelua

Myryn treenin tarkoitus: Helppo pääsy mm:lle (ei hankirämpimistä), jäljennostot ennemmin.

Toteutus: Kolme mm meni metsätien vasemmalle puolelle sopivin välimatkoin max 10m päähän tiestä. Koira kytkettynä.

Myry kävi ensin tarkistamassa yhden vanhan jäljen. Ekan oikean nappasi hyvin, kävi mm:llä ja tuli rullan kanssa. Myryllä oli vaikeuksia saada rulla suuhunsa.

Tokalla joutui kuitenkin rämpimään vähän ja kiertämään osan kaatuneesta puusta. Rullan suuhunsaaminen oli entistä vaikeampaa (kunnon turhautumispiipppaukset), mutta rulla tuotiin silti.

Muokkasin vähän rullaa, mutta taisi mennä tiukemmalle. Kolmannelle nappasi jäljen, mutta se ei vienytkään mihinkään (liian upottavaa). Piilolle vievästä jäljestä Myry meni ohi ja nappasi hajun mm:stä sen jälkeen. Rullan kanssa oli ongelmia eikä Myry saanut sitä suuhunsa lukuisista yrityksistä huolimatta. Tuli sitten ilman takaisin. Kokeilin edelleen säätää rullaa tuloksetta, samoin mm yritti tarjota keppiä, mutta Myry hylkäsi ne eikä lähtenyt piilolta. Lopulta treenikaveri keksi ehdottaa rullan laukaisemista. Ja sehän toimi. Joka kerran Myry turhautumispiippaili, ja vauhti vain kasvoi mm:lle mennessä (tuli siis useasti luokse ja lähti uudestaan).

Loppupäätelmät: Jäljennostot (2,5/3) ok, paitsi vikan kohdalla rynni ohi. Rullasäädöt pielessä (paksumpi turkki?) enkä osannut säätää paremmin. Ensi kerralla sitten paremmat säädöt ;) ja koiralle onnistuneet toistot.

Viiman treenin tarkoitus: Hyödyntää alueella olevia isoja kasoja.

Toteutus: Kolme mm meni piiloihin eri puolille kasoja (kasan taakse/päälle). Viima oli aika virrakas, vaikka tehtiinkin alkuun vähän tottista ja käsikosketuksia. Päästin Viiman menemään ja jäin katselemaan sen työskentelyä. Kaikki kolme paikallistettiin varsin nopeasti ja ilmaistiin myös hyvin. Oli kyllä ihan ihmeellisessä vireessä koko koira :D

Loppupäätelmät: Vaikutti aika motivoivalta treeniltä, Viimalla oli kivaa ja loppuleikissä palauteltiin pehmoa innokkaasti. Jatkossa kiinnitettävä huomiota mm:n ja Viiman väliseen etäisyyteen etenkin palkkauksen aikana (vikalla näytti aika hurjalta, kun mm yritti avata purkkia ja Viima louskutti ihan siinä purkin vieressä). Luopumisharjoituksia, ohjaaja palkkaa välillä jne. Lisäksi muistettava pitää sopivassa suhteessa näitä rallatteluja vs. formaalimpi työskentely ohjaajan kanssa :)