Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

1.-3.10.2010 UPK:n leirillä

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna meillä oli UPK:n leiri Hyvinkäällä Usmijärvellä (sama paikka kuin viime vuonna). Perjantai-iltana aloitimme teoriaosuudella (esineilmaisut, etsintäsuunnitelman teko).

Lauantaina oli vuorossa puuhapäivä. Aamulla koirille oli esinereagointiharjoitus. Tämä meni sekä Myryllä että Viimalla ihan kivasti. Myryn kanssa menimme ensimmäisenä ja mentiin hieman vauhdilla, ja muutama esine jäi ilmaisematta. Myry ilmaisi esineet menemällä näytölle (maahan), kun kerran hihnan päässä oli. Ihan kivasti muisti :) Viiman kanssa esineet ilmaistiin myös ihan mukavasti haukkumalla. Pari esinettä olivat vähän hankalampia eivätkä Viiman mielestä niin ilmaistavia (pieni ranneke ja vesipullo), mutta kyllä nekin sitten lopulta haukuttiin.

Iltapäivän etsintäharjoitusta odotellessa molemmat koirat pääsivät myös peräkärrykyytiin muutaman muun koiran kanssa. Tämä olikin ihan kivaa vaihtelua, ja hyvin molemmat koirat kyydissä kulkivat.

Etsintäharjoituksessa tarkoituksena oli suunnistaa alueelle parin kanssa ja käydä alue läpi, minkä jälkeen viedä löydetty esine seuraavalle parille toiselle alueelle. Tämä oli ihan kiva harjoitus. Viiman kanssa käytiin läpi pieni jyrkänteeseen rajoittuva alue. Kun päästin Viiman irti, säntäsi koira yhteen suuntaan. Tuli sitten kutsuttaessa takaisin, minkä jälkeen säntäsi toiseen suuntaan. Taas piti kutsua takaisin, minkä jälkeen Viima irtosi alueella sen verran kauaksi, että kutsuin taas takaisin (alueelta kuului ihmisten ääniä) ja kytkin koiran. Tämä oli hyvä ratkaisu, sillä nyt näin, miten Viima käyttäytyy saadessaan hajun. Viima alkoi vetää, sitten meni hieman matalammaksi, korvat luimuun ja häntä alkoi vispata. Puun runkoon oli kiedottu takki, mitä Viima meni sitten tutkimaan ja haukkumaan. Hienosti löydetty :)

Sunnuntaina ohjelmassa oli erilaisten maalihenkilöiden ilmaisua: koiralle jutteleva, rapsuttamaan pyrkivä ja jogurttia syövä henkilö. Nämä menivät sekä Myryltä että Viimalta ihan mukavasti. Myry tosin keskeytti ensimmäisen henkilön ilmaisun löydettyään jotain syötävää maasta, mutta jatkoi sitten hetken päästä töitä ja teki uuden ilmaisun. Rapsuttamaan pyrkivä oli hauska, sillä Myry teki vauhdikkaan käännöksen heti, kun henkilö yritti kurottautua koiraa kohti. Jogurttia syövä oli myös pieni haaste, mutta ihan hyvin Myry siitäkin suoriutui.

Viiman osalta ei sen kummempaa. Harjoitus oli nopeasti ohi, ja virtaa olisi ollut vielä jäljellä :D

Leirin jälkeen kävimme vielä tekemässä yhden pienen harjoituksen. Maalihenkilö oli heilumassa sadeviittaan puettuan rinteen päällä. Myrylle tämä ei tuottanut mitään ongelmia, mutta Viiman mielestä tämä oli hieman epäilyttävää eikä Viima heti mennyt ilmaisemaan vaan tuli hakemaan minulta hieman tukea ennen kuin meni muutaman metrin päähän haukkumaan. Ihan hyvä oli huomata tällainenkin juttu, niin tietää sitten treenata.

Kaiken kaikkiaan oli mukava leiri, joten ensi vuonna ehdottomasti sitten taas uudestaan :)