Tarinaa suomenlapinkoira Keron ja bordercollie Discon ja Potterin elämästä. Muistoissa Viima ja Myry.

13.1.2014 Mitä tehtiin vuonna 2013? Mitä vuonna 2014 on luvassa?

No nyt tulee pieni historiablogaus (kun en aiemmin muka ehtinyt), ja katsotaan hieman, miltä vuosi 2013 näyttikään :) Ja mikä onkaan hyvä keino kuin tsekata, millaisia kuvia FB:hen on tullut postattua… Ylin kuva vasemmalta on otettu 30.4. (eli Myryn 10-vuotissynttärinä, Keron ollessa 5kk), ja alin oikealta on otettu 17.1. (silloin ei pentua vielä ollut). Olisiko vähän uneliasta sakkia? :D

Puolet vuodesta 2013
Puolet vuodesta 2013

Mutta asiaan. Näin olin uumoillut vuoden 2013 alussa (ks. postaus):

Viiman osalta:

Tärkeimpänä on terveyden ja hyvinvoinnin säilyttäminen. Tähän pyritään sopivalla liikunnalla (kokeillaan uintia!!), ruokavaliolla ja virikkeillä (leikitään, tehdään kevyttä hömppäagia, uusia temppuja).

Toteutui siltä osin, että Viima porskuttaa edelleen pirtsakkana :) Liikunta (etenkin vapaana mökillä) maistuu hyvin. Uintia ei kylläkään kokeiltu.

Myryn osalta:

Tärkeimpänä terveyden ja hyvän kunnon ylläpito, keinoina mm. painonpudotus. Harrastusten parissa tavoitteena on edelleen treenata ihmisten etsimistä, keskittyen ehkä enemmän taitojen ylläpitämiseen ja mielekkäisiin treeneihin (se laatu!!). Jos hyvältä näyttää, syksyllä viimeistään olisi vuorossa haun osalta taidontarkistus. Agilityn osalta tavoitteet ovat mielenvirkistykselliset.

No tuota noin… Myryn osaksi koitui tällä vuodella seuralaisena ja leikittäjänä oleminen. Alkuvuonna vielä treenasin Myryn kanssa kohtuullisesti, ja käytiin hälytreeneissä yms, mutta lopulta päätin jättää Myryn eläkkeelle näistä hommista. Ei siis menty enää taidontarkistukseen, agilitykin jäi.

Ja löytyihän sieltä myös Kerollekin ;) jotain pientä:

Uuden harrastuskoiran paikka on kovasti avoimena tässä taloudessa. Ja jos/kun Mister X talouteemme asumaan saapuu, on hänelle jo valmiiksi tavoitteita asetettu tälle vuodelle: sosiaalistaminen, perustaitojen oppiminen (lähellä pysyminen/luoksetulo/kontakti, luopuminen, rauhoittuminen, kohteet), agilityn saloihin tutustuminen (em. perustaidot, häkkileikki, flatworkin salat, erilaiset leikit), pelastuskoiran uraan tutustuminen (em. perustaidot, erilaisiin maastoihin, alustoihin, ihmisiin yms tutustuminen, ilmaisun ja etsintätyöskentelyn alkeet) sekä ehdottomasti sopeutuminen kahden vanhemman uroksen kanssa eloon. Kovat ovat tavoitteet, mutta olen kerrankin niiiiin innostunut!

Ja pentuhan meille sitten tuli. Ja samalla roppakaupalla uudenlaisia haasteita, ilon ja onnistumisen hetkiä, uusia tuttavuuksia ja sen sellaista. Kero muutti meille 27.1.2013, ja siitä alkaen päivät ovat olleet täynnä keromaista puuhastelua. Puuhasteltu on sen verran, että uskoisin Keron saaneen hyvät palikat harrastuskoiran alulleen. Agilityn perustaidot ovat kivasti hanskassa, ja siitä on hyvä sitten jatkaa eteenpäin. Pelastuskoiran uran osalta edettiin myös varsin mukavasti. Tutuiksi tulivat niin rauniot kuin erilaisissa metsissä etsimiset ilmaisuineen. Positiivisia ihmiskontanteja ja paljon itseluottamusta pitää vielä saada lisää, mutta kaikki aikanaan :) Ja mikä parasta, kolmen pojan lauma on tullut erittäin hyvin toimeen keskenään. Kero sopeutui hyvin porukkaan: Viima on suuri johtohahmo, ja Myryllä taas on ollut suuri rooli leikittäjänä. Kiitos Susanna-kasvattajalle kennel Omituiseen, että sain tämän pennun, joka on aivan loistava koira huolimatta siitä, että talomme sisustusta onkin moninkertaisesti enemmän tuhonnutkin kuin nuo kaksi muuta koskaan ikinä… ;)

Omia tavoitteitakin oli:

Itsensä kehittämisen lisäksi jatkan edelleen Oivan kakkosaallon kurssien kouluttajana, sekä neuvon myös UPK:ssa aloittelevia koirakoita. Toivon todella, että aikani ja resurssini tulevat riittämään tähän kaikkeen, sillä viime vuoden lopulla aloitettu ohjelmoitu oma treenaukseni tulee vaikuttamaan ajankäyttööni Mister X:n lisäksi.

Samat koirapuuhat jatkuivat sekä Oivassa että UPK:ssa. Kesällä sivistin itseäni kuunteluoppilaana Koira kontrollissa hihnatta -kurssilla, mutta tulikohan vuoden sisään mitään muuta kuin satunnaista koirakirjallisuuden lukemista? Kävin toki kertaamassa EA1:n, kuuntelemassa myös rauniokoiran kouluttamisesta, Pelastuskoiraliiton kouluttajakurssilla pätevöitymässä, hmmm…

Uudenvuodenaattona mökillä.
Uudenvuodenaattona mökillä.

Vuoden 2014 osalta kirjaan lyhyesti seuraavia tavoitteita:

Viiman osalta: Koiralle pitkää ikää ja terveyttä, vapaata liikuntaa, hierontaa ja mitä vain sennukoira tarvitseekaan. Jatketaan mielenvirkistyksenä lelunoutoja, satunnaista hömppäagia ja ihmisten etsimistä, semmoista puuhaa, mistä Viima tykkää :)

Myryn osalta: Toistetaan samat kuin Viimankin osalta :) Plus pidetään se paino kurissa, ja muistetaan, että Myrykin kaipaa välillä vähän enemmän aktiviteettia. Se kun selvästi myös nauttii saamastaan huomiosta, kun saa päteä.

Keron osalta: Tavoitteitahan piisaa. Pilkon näitä erikseen sitten myöhemmin, mutta vuoden aikana olisi loistavaa, jos Kero saavuttaisi pelastuskoirapuolella peruskoevalmiuden, tottelevaisuuden osalta hanskaisi BH-kokeen liikkeet ja sitten agilityn puolelta päästäisiin siihen vaiheeseen, että hyppykorkeus olisi hilattu jo sinne makseihin sekä kepit ja kontaktiesteet hyvälle mallille (näitähän ei olla tehty laisinkaan). Olisihan se aika loistavaa, jos kisaurakin voitaisiin korkata loppuvuodesta, mutta agin suhteen meillä ei ole mikään kiire :) Fysiikan puolesta toivon, että Kero pysyy solakkana, saa lisää kestävyyttä unohtamatta myös sitä nopeaa räjähtävyyttä. Käydään siis yhdessä kevyillä lenkeillä sekä vauhtileikittelemässä unohtamatta myös niitä vapaita juoksenteluita.

Omalta osalta: Urheilullisia tavoitteita on, ja yritän sumplia aikatauluja sopivasti. Jatkan myös Oivan 2. aallon kouluttamista, yritän avustaa UPK:n tyyppejä pelastuskoiran kouluttamisessa, sekä kouluttautua itsekin kouluttajana (ainakin tungen itseäni mukaan mielenkiintoisille kursseille Keron kanssa – mm. Fanny Gottin koulutusta odotan innolla) sekä oppia paljon uutta syksyn Clicker Expossa (jes, tämä on se vuoden huippukohta, odotan tätä erittäin innolla!).

Näihin kuulumisiin, kaikille Viiman, Myryn ja Keron blogin lukijoille oikein hyvää alkanutta vuotta 2014!

Vuosi 2014 on oikein hyvä vuosi :)

 

3 ajatuksia aiheesta “13.1.2014 Mitä tehtiin vuonna 2013? Mitä vuonna 2014 on luvassa?”

Kommentointi on suljettu.